Marvas Coffee

πληροφοριεσ

Συχνές ερωτήσεις

Απαντήσεις για τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με τον καφέ Marvas 

 Όπως όλα τα προϊόντα που καταναλώνουμε, έτσι και ο καφές έχει ημερομηνία λήξης. Καλό είναι όταν τον αγοράζουμε, να τον τοποθετούμε σε αεροστεγές δοχείο για να κρατάει άριστα τα αρώματά του. Να μην τον βάζουμε στο ψυγείο, αλλά σε σκιερό και δροσερό μέρος και φυσικά να αποφεύγουμε την υγρασία και το φως.

 Χρειάζεται να ανακατεύουμε συνεχόμενα και όταν δούμε τον καφέ να ξεκινήσει να φουσκώνει, θα πρέπει να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Στο τέλος ρίχνουμε τον καφέ στο φλιτζάνι από κοντινή απόσταση.

 Είναι εύκολο, αρκεί να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε στη σελίδα μας και κάποιος εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.

Διαφορετικά μπορείτε να μας βρείτε στο τηλέφωνο:2551 305864

Η πρώτη και σημαντικότερη αρχή για έναν καλό espresso είναι η επιλογή ενός καφέ υψηλής ποιότητας. Ο φρέσκος καφές αμέσως αφού αλεσθεί, θα πρέπει να τοποθετείται στο φίλτρο του εσπρέσο (portafilter). Η άλεση πρέπει να είναι σε σχήμα πούδρας, παρόμοια με τη ζάχαρη

 Η σωστή δοσολογία είναι συνήθως γύρω στα 9 γραμμάρια καφέ για έναν μονό espresso με εκχύλιση στα 25-30ml.

Αρχίστε παρασκευάζοντας έναν δυνατό και συμπυκνωμένο espresso.Ο Αmericano σερβίρεται σε ένα ψηλότερο ποτήρι ή κούπα. Στη συνέχεια προστίθεται ζεστό νερό και γι΄αυτό ονομάζεται long black γιατί ο όγκος του καφέ αυξάνεται με την προσθήκη νερού. Λέγεται black γιατί επίσης σερβίρεται χωρίς γάλα. Αν θέλετε περισσότερο καφέ, τότε μπορούμε να βάλουμε διπλή δόση espresso για να διατηρήσουμε την αναλογία του νερού με τον καφέ. Δεν πρέπει να μπερδεύουμε όμως αυτόν τον καφέ με τον διπλό εσπρέσο. 

 

Για την Παρασκευή του espresso lungo ακολουθούμε την ίδια διαδικασία του espresso, με τη μόνη διαφορά ότι η εκχύλιση γίνεται στα 40ml και μετά γεμίζουμε το ποτήρι με ζεστό νερό( 92-95 βαθμούς) μέχρι το ρόφημά μας να φτάσει τα 80ml. Προσοχή δεν κάνουμε περισσότερη εκχίλυση διότι θα έχουμε μεγαλύτερη οξύτητα στο ρόφημά μας κάτι το οποίο δεν θα είναι το επιθυμητό. Σερβίρεται σε φλιτζάνι του espresso.

  • Φτιάχνουμε δύο δόσεις εσπρέσο
  • Προσθέτουμε αν θέλουμε ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά
  • Ρίχνουμε τον καφέ σε μεταλλικό δοχείο (ποτήρι σέικερ με στρέινερ) με παγάκια και ανακατέυουμε ώστε ο καφές να παγώσει αμέσως.
  • Τον μεταφέρουμε σε ένα ποτήρι freddoκαι σερβίρουμε με παγάκια.