Υλικά
- 2 συσκ. Μπισκότα Σαβαγιαρ
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. καφέ espresso αλεσμένο
- 2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας
- 250γρ νερό βραστό
Για την κρέμα τυριού
- 500γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 κ.σ ζάχαρη (ή λίγο περισσότερο ανάλογα με την προτίμηση του καθενός)
- 500γρ φυτική κρέμα
Για το πασπάλισμα
Λίγο κακάο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα μέχρι να σταθεροποιηθεί και την διατηρώ στο ψυγείο.
- Σε ένα μπολ βάζω τον καφέ, τη ζάχαρη και το βραστό νερό, ανακατεύω και αφήνω να κρυώσει.
- Στο μίξερ χτυπάω το τυρί κρέμα και την ζάχαρη μέχρι να αρατέψει και μετά προσθέτω την φυτική κρέμα που έχω είδη έτοιμη στο ψυγείο μου.
- Βουτάω τα σαβαγιαρ ένα ένα στο μίγμα με τον καφέ και στρώνω στο ταψί.
- Απλώνω την κρέμα και συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο βουτώντας πάλι τα μπισκότα στο μίγμα του καφέ και στρώνοντας στο ταψι.
- Καλύπτω την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα.
- Αφήνω στο ψυγείο 3 ώρες περίπου και λίγο πριν από το σερβίρισμα πασπαλίζω με κακάο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε espresso της Marvas Coffee Roasters και να δώσετε μια ολοκληρωμένη αίσθηση στο στόμα που σίγουρα θα σας απογειώσει!