Η διαδικασία παρασκευής εσπρέσο είναι τέχνη, και οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές!
Πειραματιστείτε με τις ποικιλίες, τον βαθμό άλεσης, την ποσότητα καφέ και την πίεση για να βρείτε την ιδανική γεύση που σας ταιριάζει.
Εδώ είναι κάποια βασικά βήματα και τα στοιχεία που χρειάζονται για να παρασκευάσετε έναν καλό εσπρέσο:
Καφετιέρα: Χρειάζεστε μια ειδική εσπρεσσομηχανή. Οι μηχανές που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή εσπρέσο είναι συνήθως πιεσμένης διαβροχής ή προσπέλασης.
Καφές: Επιλέξτε υψηλής ποιότητας καφέ εσπρέσο, όπως οι ποικιλίες που διαθέτουμε στον Marvas coffee. Τον καφέ πρέπει είτε να τον αγοράσετε φρεσκοαλεσμένο είτε να τον αγοράσετε σε κόκκους και να τον αλέσετε εσείς για πιο γευστικό αποτέλεσμα.
Άλεση: Xρησιμοποιήστε έναν μύλο άλεσης espresso για να αλέσετε τον καφέ. Η ιδανική υφή που θα πρέπει να έχει ο καφές κατά την άλεση θα πρέπει να είναι υφή πούδρας με τραχύ φινίρισμα.
Ποσότητα: Η κατάλληλη ποσότητα καφέ που θα χρησιμοποιηθεί για έναν εσπρέσο είναι περίπου 18-20 γραμμάρια καφέ.
Πίεση: Η πίεση που ασκείται κατά την εκχύλιση πρέπει να είναι περίπου 9 bar για τη δημιουργία ενός καλού εσπρέσο.
Χρόνος εκχύλισης: Ο χρόνος εκχύλισης πρέπει να είναι περίπου 25-30 δευτερόλεπτα για μια πλήρη εκχύλιση.
Θερμοκρασία: Η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι γύρω στους 90°C – 93°C.
Τέλος μην ξεχάσετε να καθαρίζετε τη μηχανή σας και τα εξαρτήματά της τακτικά για να διατηρήσετε την ποιότητα του εσπρέσο σας.