Χαρμάνι μαύρων τσαγιών από την Κεϋλάνη, την Ινδία και την Κίνα.
Αρκετά δυνατό και τονωτικό, πίνεται κυρίως το πρωί.
Συνδυάζεται με ότι συνοδεύει ένα καλό, εγγλέζικο πρωινό.
Δοσολογία
1 κουταλιά του γλυκού, περίπου 2 γρ., για 250ml νερού.
Θερμοκρασία
Η ιδανική θερμοκρασία νερού είναι 90 °C, λίγο πριν τον βρασμό.
Εκχύλιση
Για τη σωστή εκχύλιση το τσάι πρέπει να παραμείνει στο νερό για 3-5′.
Πίνεται
Το τσάι Κεϋλάνης, έχει μοναδική γεύση και μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε το γλυκαντικό της επιλογής σας ή λίγο γάλα.