Marvas Coffee

Τα οφέλη του Ελληνικού Καφέ

Ο Ελληνικός καφές παρέχει αρκετά οφέλη και ευεργετικές ιδιότητες, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο. Ο Ελληνικός καφές αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια αντιοξειδωτικά ροφήματα εξαιτίας των φλαβονοειδών που περιέχει ο κόκκος του. Τα βασικά αντιοξειδωτικά συστατικά του Ελληνικού καφέ είναι το χλωρογενικό οξύ, το καφεϊκό οξύ και οι μελανοϊδίνες.

Πλούσιος σε πολυφαινόλες με μέτρια ποσότητα καφεΐνης.

Ένα φλιτζάνι καφέ αποδίδει 1 θερμίδα, αφού τα συστατικά των κόκκων του είναι φτωχά σε υδατάνθρακες και λίπος.

Ο Ελληνικός καφές συμβάλει στην μακροζωία και στην καλή υγεία. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου έως και 20% με τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα. Αποτελεί δηλαδή ήπιο διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος. Όταν καταναλώνεται μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια, ο καφές επιδρά στο νευρικό μας σύστημα και μπορεί να βελτιώσει τις πνευματικές μας ικανότητες οδηγώντας μας σε εγρήγορση.

Η καλύτερη ώρα για να πίνουμε καφέ είναι το πρωί. Ο λόγος είναι ό,τι η καφεΐνη επηρεάζει μια σημαντική ορμόνη την κορτιζόλη, η οποία ρυθμίζει το εσωτερικό ρολόι του οργανισμού και μας βοηθάει να παραμένουμε σε εγρήγορση.

Όσοι καταναλώνουν Ελληνικό καφέ καθημερινά δείχνουν:

• Χαμηλότερο κίνδυνο κατάληξης από καρδιαγγειακά νοσήματα
• Χαμηλότερη πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη
• Χαμηλότερη πιθανότητα εμφάνισης νευροεκφυλιστικών νόσων όπως η νόσος Parkison και Alzheimer.
• Χαμηλότερη συχνότητα κατάθλιψης.

Δώστε λοιπόν αυτό το καθημερινό προνόμιο υγείας στον εαυτό σας φτιάχνοντας έναν Ελληνικό καφέ Marvas με μεράκι και αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να τον απολαύσετε γουλιά γουλιά.