Marvas Coffee

Μυστικά και tips για να απολαύσεις έναν καφέ Φίλτρου!

Τώρα λοιπόν που έχουμε μπει για τα καλά στον Χειμώνα, ο καφές φίλτρου ή αλλιώς Γαλλικός καφές έχει σίγουρα την τιμητική του. Κλασικός ή σε διάφορες γεύσεις, είναι η απόλυτη απόλαυση για αυτήν την εποχή. Η ζεστή αυτή αγκαλιά, με το γλυκό της άρωμα, μεταμορφώνει κάθε σου πρωινό σε ένα ταξίδι γεύσης και αναζωογόνησης.

Ο καφές φίλτρου είναι ένας καφές που θέλει χρόνο και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις. Γι΄αυτό εμείς εδώ στη Marvas Coffee επιλέγουμε με προσοχή την καλή Ά ύλη, το καβούρντισμά του και την άλεσή του, στοιχεία απαραίτητα για έναν απολαυστικό καφέ φίλτρου.

Σωστή δοσολογία

Η συνήθης δοσολογία είναι 5-6 γραμμάρια καφέ ανά 100ml ροφήματος, που αυτό σημαίνει περίπου 2 κοφτές κουταλιές(15-18gr) της σούπας καφέ για κάθε φλυτζάνι 300ml. Αυτό μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας για πιο δυνατό ή πιο αραιό καφέ.

Το νερό και η θερμοκρασία του

Το νερό, καλύπτοντας το 99% του καφέ φίλτρου έχει αποφασιστικό ρόλο στον πετυχημένο και εύγεστο καφέ. Θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από χλώριο και χημικές ουσίες, για αυτό και θα πρέπει ή να φιλτράρετε το νερό της βρύσης ή να χρησιμοποιείτε εμφιαλωμένο.

Η θερμοκρασία στην οποία πρέπει να βρίσκεται το νερό όταν συναντά τον καφέ στο φίλτρο, είναι περίπου 90-96 βαθμούς. Σε περίπτωση χαμηλότερης θερμοκρασίας έχουμε αδύναμο και ελαφρύ καφέ, ενώ σε περίπτωση υψηλότερης θερμοκρασίας έχουμε ένα πικρό και δυνατό ρόφημα.

Διατηρήστε τον φρέσκο!

΄΄Ότι είναι ζεστό αχνίζει, ότι αχνίζει μυρίζει και ότι μυρίζει χάνετε΄΄λένε μεταξύ τους οι ειδικοί του καφέ αλλά και οι  νόμοι της Φυσικής, επομένως , το ίδιο ισχύει και για τον καφέ φίλτρου. Όσο περισσότερο μείνει ο καφές στην κανάτα της καφετιέρας τόσο περισσότερο θα χάσει το άρωμα και την γεύση του .

Γι΄ αυτό εμείς στην Marvas Coffee  έχουμε να σου προτείνουμε την λύση για να απολαύσεις τον καφέ φίλτρου όπως σου αξίζει. Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις το clever driper!

Το Clever Dripper είναι ένας καινοτόμος τρόπος παρασκευής καφέ φίλτρου που έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα στους λάτρεις του καφέ.

Η λειτουργία του Clever Dripper βασίζεται σε μια βαλβίδα στον πάτο του, η οποία ελέγχει το χρόνο εκχύλισης του καφέ. Αφού τοποθετήσετε το χάρτινο φίλτρο και τον καφέ μέσα στο dripper, προσθέτετε το ζεστό νερό και αφήνετε τον καφέ να παραμείνει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα περίπου 3 λεπτά. Όταν είστε έτοιμοι, τοποθετείτε το Clever Dripper στο ποτήρι σας, ξεκλειδώνοντας αυτόματα τη βαλβίδα και επιτρέποντας την εκχύλιση του καφέ μέσα στο ποτήρι. Αυτός ο έξυπνος μηχανισμός παρασκευής καφέ επιτρέπει στον χρήστη να πειραματιστεί με διάφορες μεθόδους εκχύλισης και χρόνους, για να προσαρμόσει τη γεύση του καφέ σύμφωνα με τις προτιμήσεις του.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Clever Dripper είναι η ευκολία χρήσης του. Απαιτεί ελάχιστη τεχνική γνώση και προσφέρει σταθερά καλά αποτελέσματα. Επίσης, η δυνατότητα ελέγχου του χρόνου διήθησης του καφέ καθιστά δυνατή τη δημιουργία διαφορετικών προφίλ γεύσης, προσφέροντας έναν πλούσιο και προσαρμοσμένο καφέ σύμφωνα με τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη.

Το κλειδί για έναν εξαιρετικό καφέ με το Clever Dripper είναι η ποιότητα του καφέ . Από τον άλεσμα μέχρι τη θερμοκρασία του νερού και τον χρόνο εκχύλισης, κάθε παράμετρος μπορεί να επηρεάσει την τελική γεύση του καφέ.

Αν λοιπόν θέλετε έναν δημιουργικό και απολαυστικό τρόπο να απολαμβάνετε τον καφέ σας, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τον καφέ φίλτρου από την Marvas Coffee Roasters .Έναν καφέ με ξεχωριστή γεύση και εκλεπτυσμένο άρωμα που θα γίνει η καθημερινή σας απόλαυση συνδυάζοντάς το με το Clever Dripper .

Μια δοκιμή μόνο θα σας πείσει!