Υλικά
- 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¾ κούπας ζάχαρη
- 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 βανίλια
- ½ κούπας κακάο
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας espresso αλεσμένο
- Κομμάτια σοκολάτας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα
- Στο μπολ του μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα αναδεύουμε την ζάχαρη, το βούτυρο και την βανίλια ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε κι ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και τον αλεσμένο espresso.
- Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του βουτύρου και με απαλές κινήσεις ανακατεύω μέχρι να γίνει ομοιογενές.
- Ρίχνω και τα κομμάτια της σοκολάτας και ανακατεύω με απαλές κινήσεις.
- Πλάθουμε με τα χέρια μας μπάλες ζύμης τα τοποθετώ επάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και πιέζω με το πιρούνι προκειμένου να τους δώσω επίπεδο σχήμα ή μεταφέρω το μίγμα των μπισκότων σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσια μύτη και σχηματίζω μικρές ροζέτες.
- Αν θέλουμε να διακοσμήσουμε την επιφάνεια των μπισκότων στην επιφάνεια τοποθετούμε από έναν κόκκο καφέ στο κάθε μπισκότο (προαιρετικά)
Ψήνω σε προ θερμασμένο φούρνο για 20-25΄περίπου
Tips για επιτυχημένα μπισκότα espresso.
- Το βούτυρο πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου διαφορετικά η ζύμη δεν ψηθεί σωστά.
- Αν θέλουμε εντονότερη γεύση καφέ, μπορούμε να αυξήσουμε την δόση του espresso μειώνοντας αντίστοιχα την δόση του κακάο. Προσοχή όμως δεν το παρακάνουμε γιατί τα μπισκότα μας θα είναι πικρά.
- Χρησιμοποιείστε καλής ποιότητας υλικά και φυσικά καφέ espresso της εταιρείας Marvas που μπορείτε να προμηθευτείτε από το eshop μας.
Μη διστάσετε την επόμενη φορά που θα περιμένετε καλεσμένους στο σπίτι σας να τολμήσετε και να φτιάξετε μόνοι σας αυτά τα μπισκότα espresso για να συνοδέψετε το καφεδάκι σας! Η συνταγή από εμάς, η απόλαυση δική σας!